Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Iron Maiden

Iron Maiden på Sweden Rock 2018

Säg Iron Maiden inom Hevy Metal värden och alla vet att du snackar om ett av de mest framgångsrika band inom sin gengren någonsin.
De har över 100 miljoner sålda skivor sedan starten 1975. Steve Harris som startade bandet har aldrig lämnat det. 

Brittiska Iron Maiden - bildades 1975 i Leytonstone, East London. Bandmedlemmarna i Iron Maiden är Steve Harris som grundare och är basist, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers alla på gitarr, Bruce Dickinson sjunger, Nicko McBrain hittar vi bakom trummorna och David/Dave Murray spelar keyboard.

Steve Harris är känd för att ha varit den främsta kraften bakom Iron Maidens musik och stil. Han började spela bas i tonåren och bildade bandet Iron Maiden efter att ha blivit inspirerad av den progressiva rocken av band som bland annat Black Sabbath och Led Zeppelin.
Från början sägs det att Harris ville spela trummor men att utrymmet i deras lgh var för litet, så det blev bas i stället. Harris har skrivit de flesta av Iron Maidens låtar och har spelat en avgörande roll i att forma gruppens sound.
Iron Maiden är en av de mest inflytelserika heavy metal-grupperna genom tiderna och har många fans över hela världen. Deras musik är känd för sin teatraliska och episka känsla, och deras album är ofta tematiska med historiska eller fantasy-relaterade texter.
Det var en brokig resa i början med medlemmar som inte tog Iron Maiden på största allvar. 
Karismatiska Bruce anslöt till bandet 1981 och gjorde albumdebut med "The Number Of The Beast". Bruce har dock en massa strängar på sin lyra.
Han är pilot och har tävlar på elit nivå i fäktning. Förutom det har han skrivit böcker, filmmanus, haft radioprogram på BBC och föreläser. 

Hänger du en av mina fotografier på din vägg är den här en av mina egna favoriter. Som en Fina Art Print gör den sig utmärtk som väggkonst.
 

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen