Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Three Days Grace

Three Days Grace

Om Three days Grace 

Three Days Grace är sprungen ur gruppen Groundswell. Gruppen bestod ursprungligen av sångaren Adam Gontier, trummisen Neil Sanderson och basisten Brad Walst. Gitarristen Barry Stock anslöt sig senare till gruppen.
De tre förstnämnda killarna var bara 14 år gamla när de startade bandet Groundswell 1992.
De repade i källare hemma hos varandra och spelade live på mindre event. 
Gänget är driftiga och 1995 släpper de på egen hand bandets första album. 1997 återgår bandet till att bli 3 medlemmar och där byter de också namn till Three Days Grace 

De flyttar från Norwood, den lilla staden till Toronto  för att på så sätt nå ut större med sin musik. 
De släpper en demo med samma namn som bandet. De träffar snart en producent som hjälper dem med, även det självbetitlat, albumet Three Days Grace som släpps 2003. 

Deras musik spelades nu på radio och hamnade på topplaceringar på listor i både Usa och Kanada. 
Producent Gavin Brown som bandet samarbetat med sen deras flytt till Toronto prisas i Kanada med en Juno Award, vilket är ett kanadensiskt musikpris. 

Adam har missbruksproblem och lägger in sig själv på rehab med stöd av både bandet och familjen. Där skriver han många av låtarna som hamnar på uppföljningsplattan X-One. Låtarna som han skriver till den här plattan säger han betyder mer för honom är tidigare pga allt han går igenom under den här två års period av missbruk, lett till rehab och tillfrisknande.

Skiva nummer tre, Life Starts Now som släpps 2009 och debuterar på 3:e plats på Billboard 200. Skivan sålde i 79.000 ex bara under första veckan. 
Three Days Grace spelar en form av alternativ rock/metal. Deras musik har ibland beskrivits som post-grunge eller hårdrock. Adams starka texter med personliga strider och utmaningar har lett till deras framgång. Bandet har energiska liveframträdanden och för publiken ger de allt under samtliga framträdanden. 

2013 hoppar Adam abrupt av bandet strax innan de skulle ut på turné med Shinedown.
Han va redo för något nytt efter 20 år i samma band.
Matt Walst blir ny sångare och har varit de senaste 10 åren de turnerar i skrivande stund med sikte på USA under april och maj.
Adam fokuserar på familj och sitt nya band Saint Asonia. 

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen