Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Nordman

Nordman, Bollnäs 2018

Om Nordman

Gruppen består av sångaren Håkan Hemlin och på nyckelharpa har vi Mats Wester. Det är även Mats som skriver duons låtar. 
Deras musik som kombinerar svenska folkmusikelement med rock- och popmusik.
Redan -91 möttes Håkan och Mats första gången, i en musikstudio i Stockholm. Håkan skulle spela in en demo med sitt dåvarande hårdrocksband och Mats han letade efter en sångare. 
Han hade ett musikaliskt experiment på gång. De inleder ett gemensamt projekt, fast bara på prov. Under följande år tillfrågas även Py Bäckman om hon kan skriva texter. Det vart ett lyckokast för den experimentella duon. -94 får de skivkontrakt och under den gassande heta VM-sommaren 1994 dundrar ”Vandraren” in på Sommartoppen i mitten på juni och cementerar 1:a och 2:a platsen resten av sommaren.
Självbetitlade debutalbumet  ”Nordman” säljer guld, 50 000 ex på fyra veckor, och tre gånger platina 300 000 ex innan årets slut.
Uppföljaren ”Ingemansland”, 1995,  är redan innan släpp förbeställt i 100.000 ex vilket betyder att den redan sålt platina innan det ens är utgivet. Lika så för deras 3:e album ”Här och nu” som även det är förbokat i 100.000 ex innan släpp.
Sen är det lite av och på för Mats och Håkan fram till dags datum,
Deras första paus är 7 år lång, fram till 2004, då de bestämmer sig för att ta upp både samarbete och vänskap igen. 
Sen blir det Melodifestivaler, nya album och sommar- och julturnéer.
Deras medverkan i TV-programmet Så mycket Bättre, 2022 där 4 av deras låtar tolkas, gör att de får en nytändning.
Medverkan i Melodifestivalen 2023 tog de till en final med ”Släpp alla sorger”.
Nu väntar en vårturné under 2023.


Läser du det här och tycker att sista raden är ouppdaterad skriv musik10 som kod i kassan så får du 10% på vald produkt. Å så vore det ju snällt om du uppmärksammade mig på att ändra. Tack! :D

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen