Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Slayer

Fotografier Slayer

Om Slayer

 

Slayer är en amerikansk thrash metal-grupp som bildades 1981 i Huntington Park, Kalifornien. Bandet bestod av sångaren och basisten Tom Araya, gitarristerna Kerry King och Jeff Hanneman (som avled 2013), samt trummisen Dave Lombardo (som tidigare var medlem men lämnade och återvände flera gånger).

Slayer är kända för sin aggressiva musikstil och texter som ofta handlar om våld, död och satanism. Deras musik har influerat många andra metalband och de anses vara en av de "stora fyra" inom thrash metal tillsammans med Metallica, Megadeth och Anthrax.

Bandets första album, "Show No Mercy", släpptes 1983 och fick positiv kritik från både fans och kritiker. Följande album, "Hell Awaits" (1985) och "Reign in Blood" (1986), etablerade Slayer som en av de mest inflytelserika thrash metal-grupperna.

Slayers album "South of Heaven" (1988) och "Seasons in the Abyss" (1990) fortsatte att cementera bandets plats i metalhistorien. Under 1990-talet experimenterade Slayer med olika stilar och influenser, men återvände senare till sin klassiska thrash metal-stil med album som "God Hates Us All" (2001) och "Christ Illusion" (2006).

Slayer har turnerat flitigt under åren och har gjort sig kända för sina energiska liveframträdanden. Bandet har också varit kontroversiellt på grund av sina texter och bilder som ofta är provocerande och chockerande. Trots detta har Slayer fortsatt att vara en viktig del av metalgenren och har inspirerat många andra musiker och fans över hela världen. Bandet gjorde sin sista turné år 2019 och har sedan dess officiellt avslutat sin karriär.

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen