Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck sommren 2014 på Freluga Trädgårdsscen, strax utan för Bollnäs

Winnerbäck började sin musikkarriär på 1990-talet och har sedan dess släppt 15 studioalbum, över 20 singlar och EP-skivor. 
Winnerbäck är född i Stockholm och växte upp i Linköpings. Lars spelat gitarr i punkbandet Snoddas, bandet han hade med bland annat komikern Anders ”Ankan” Johansson och Staffan Palmberg. De vann 1992 Rockkarusellen och fick ge ut en CD.
Sin solodebut gjorde han, även den 1992, i Östbergaskolans aula. Där sjön och spelade han några egenskrivna visor. 
Snoddas splittrades då medlemmarna i bandet tagit studenten och flyttade åt olika håll.

Lars Winnerbäck flyttade till Kungälv för att gå på Nordiska Folkhögskolans vislinje. 
1996 startades ett skivbolag, 60.000 kr lånades för att debutskivan skulle kunna spelas in. 
”Dansa med svåra steg” släpptes samma år.
 Hans stora genombrott kom 1999 med "Kom”, med kompbandet Hovet. 
Winnerbäck hittade liksom sina föregångare Ulf Lundell och Stefan Sundström sitt uttryck i texter där vardagens mörka hörn möter livlig rock.
2001 kom Winnerbäcks femte album: Singel. Winnerbäck åkte med Hovet till Ridge Farm i Surrey, England – samma studio som Ulf Lundell spelade in ”Längre inåt landen” 21 år tidigare. När Singel släpptes var ironiskt nog Winnerbäck inte längre singel. Skivan sålde guld, han åkte på turné med Hovet. Det kulminerade i en höstturné som gav grunden för livealbumet ”Live – För dig”, som släpptes senare samma år.

Han turnerar flitigt runt om i Sverige och Norden. Hans musikstil kan beskrivas som en mix av folkmusik, rock och singer-songwriter-genren. Hans texter är ofta personliga och handlar om kärlek, sorg och samhälleliga frågor.

Winnerbäcks musik älskas av kritiker och fans. Han har vunnit många utmärkelser under sin karriär. Grammisar för Årets Textförfattare, Årets Rockalbum, Årets Artist, Årets Låt, Årets Manliga Artist. Rockbjörnar har han också en heldel av. Även där för Årets Manliga Artist, Årets Låt. 

Winnerbäcks musik når en stor publik och han har fans i alla åldrar. Han har runt 500.000 lyssnare i månaden enbart på Spotify. Hans mest spelade låt är ”Om du lämnade mig nu” som streamats ca 67 miljoner gånger.

Enligt en lista som publicerades i King Magazin 2018 så låg Lars Winnerbäck på en 5:e plats på Spotifys mest spelade svenska artister mellan 2008-2018. Toppade gjorde Avicii.

"I trädgården hemma hos", ja så är känslan när du kliver in på området för att lyssna på musik på Freluga Trädgårdsscen. 
Här är atmosfären skapad för att just få den känslan i kroppen, du har med din egna picknick filt och slår dig ner vart du själv önskar. 
Lars Winnerbäck, han steg ut som en överrasking 2014 när Per Persson hade gäster under sin spelning.

Lars Winnerbäck är en av favoritartisterna i webbshoppen, de svart vita bilderna på honom är det många som gör sin egna fototavla av. 
För det är väl ren och skär fotokonst att få ha Lars på sin vägg?
Fri frakt över 600 kr

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen