Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Aerosmith

Aerosmith Sweden Rock 2017

Om Aerosmith

Aerosmith har hjälpt till att utveckla hårdrock som genre på 1970-talet, tillsammans med Deep Purple, Led Zeppelin och AC/DC. Aerosmith är ett av de största rockbanden vi haft, de har sålt mer än 150 miljoner album världen över. Steven Tyler är bandets sångare, låtskrivare och rytmgitarrist. Stevens utmärkta röstomfång gör honom känd för sina höga skrik, vilket gav honom smeknamnet "Screaming Demon".
Steven spelar även munspel, piano och slagverk. Full av energi ses han ofta ge allt under Aerosmiths konserter, vanligtvis i djärva och färgglada kläder. 
Signifikant för Stevens mikrofonstativ är de långa sjalarna som hängde fastknutna som det spexas en hel del med under uppträdandet. 
Steven Tyler är född i en familj av musikälskare - hans far var klassisk musiker och musiklärare - musik var en integrerad del av hans liv från första början. Han älskade att spela musik sedan barn, och hans framtida karriärval kändes naturligt. 

Aerosmith bildades i Boston Massachusetts, USA 1970 när Steven Tyler träffade musikerna Joe Perry, Joey Kramer och Tom Hamilton. Bandet anlitade Ray Tabano som gitarrist och började spela live Ray ersattes rätt snart av Bard Whitford 
Från start har banduppsättningen knappt förändrats. Frånsett tiden 1979 till 1984, då Joey Perry lämnade gruppen på grund av interna konflikter och Whitford för att arbeta med andra projekt, sett lika ut. Jet, Steven. Brad, Tom och Joey.  
Aerosmith är definitivt ett av de största rockbanden genom tiderna. Det är det mest sålda amerikanska rockbandet med över 150 miljoner sålda skivor.
Bandets enorma framgångar har tidvis överskuggas av medlemmarnas problem med droger och interna konflikter. Trots sina problem har deras comeback varit svår att matcha. Den beskrivs som "den mest framgångsrika comeback i heavy metal-historien, om inte i hela populärmusik-historien"
I år 2023 är det 40-årsjubileum för Aerosmiths debutalbum.
Med 25 guld album, 18 platina album och 12 multiplatina album innehar de rekordet för flest totala certifieringar av ett amerikanskt band.
Aerosmith seglade in i Rock and Roll:ens Hall of Fame 2001. På listor i magasinet Rolling Stones och på kanalen VH1:s finns de med som en av de 100 största artisterna genom tiderna. 2013 valdes Steven Taylor och Joey Perry in i Songwriters Hall of Fame. 
Aerosmith är definitivt ett av de största rockbanden genom tiderna
Deras mest kända låtar är Dream On, Walk This Way, Sweet Emotions, I Don't Wanna Miss A Thing", Dude (Looks Lika a Lady), Sweet Emotion

Rockinga Steven Tyler på din vägg? Skapa en fototavla av din favoritbild. Här kan du köpa fotografier som Fine Art print eller vanligt fotopapper.
Har du posters på din vägg idag så komplettera med ett äkta fotografi, kanske har du besökt samma konsert som rockfotografiet är i från. 

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen