Fri Frakt över 600 kr
Leverans 2-4 vardagar

0

Fotografier Toto

Toto - Gävle 

TOTO

TOTO är en amerikansk rockgrupp som bildades i Los Angeles, Kalifornien 1977. Bandet bestod då av en grupp mycket talangfulla musiker, Steve Lukather på gitarr, David Paich på keyboard, Jeff Porcaro på trummor och Steve Porcaro på keyboard. Bandet fick sitt namn från det latinska ordet för hund, som också är en symbol för vänlighet och lojalitet.

TOTO är kända för sina komplexa musikaliska arrangemang och deras förmåga att blanda olika musikaliska genrer som rock, pop, jazz och funk. De är också kända för sina skickliga musiker, särskilt gitarristen Steve Lukather med sina virtuosa solon.
Bandet hade flera stora hits under 1980-talet, inklusive "Hold the Line", "Rosanna", "Africa" och "I'll Be Over You". Deras självbetitlade debutalbum från 1978 röjde en stor framgång.

Under åren har TOTO genomgått flera förändringar i sin uppsättning, men de har fortsatt att spela och turnera. Tragiskt nog dog trummisen Jeff Porcaro 1992, men bandet fortsätter att spela och hedra hans minne.
2008 meddelar gruppen att de slutar spela för gott men återförenas 2010 för en kort turné till förmån för den ALS-sjuka Mike Porcaro.
Mike är bror med Steve och Jeff, 2 av originalmedlemmarna i TOTO. 
TOTO är en av de mest respekterade och inflytelserika rockgrupperna i historien och deras musik har influerat många andra musiker och band.

De blev invald i Music Hall Of Fame 2009 och de har även vunnit flera grammys.

Kolla även in

Produkten har blivit tillagd i varukorgen